Türk bayrağı Türkiye Cumhuriyeti ulusal ve resmî bayrağıdır. Türk bayrağı kategorimizde, uygun fiyatlarla sunulan ve çeşitli ölçülerde Türk bayrağı seçenekleri mevcut. Kaliteli Türk bayrağı imalatımız sayesinde hem vatandaşlarımıza hem de ülkemize hizmet etmekteyiz.
13 sonucun tümü gösteriliyorFiyata göre sıralandı: düşükten yükseğe
Türk Bayrağı Tüm Ölçüler
$ 0,87Türk Bayrağı Anlamı ve Kısa Tarihi
Türk bayrağı Türkiye Cumhuriyeti ulusal ve resmî bayrağıdır. Kırmızı zemin üzerinde beyaz hilâl ve yıldız ile oluşmuş bayrağımız 1844 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun resmî bayrağı olarak kabul edilmiştir.
1936 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağı olarak kanunlaşmıştır. Türk bayrağı, tarih boyunca kullanılmış diğer Türk bayrakları ile benzerlikler gösterir. Türk bayrağı hakkında bilmeniz gereken noktalar şunlardır:
- Anlamı: Bunlardan birine göre bayraktaki kırmızı renk şehitlerin dökülen kanlarını, beyaz hilâl ve yıldız ise gece yarısı bu kanların üzerine yansıyan ay ve yıldızı temsil eder. Başka bir yoruma göre ise hilâl İslam'ın, yıldız ise Türklüğün simgesidir.
- Ölçüleri: Ölçüleri 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile belirlenmiştir. Buna göre bayrağın eni boyunun 1,5 katıdır. Hilâlin dış çemberinin çapı boyunun dörtte biridir.
Yıldızın çapı ise boyunun sekizde biridir. Hilâlin iç çemberinin merkezi ile yıldızın merkezi arasındaki uzaklık ise boyunun dörtte biridir.
- Kullanımı: Türk bayrağı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli göklerde dalgalanır. Ayrıca resmî tatil günlerinde, millî ve dini bayramlarda, önemli gün ve haftalarda da özel binalarda asılabilir. Türk bayrağı ayrıca askerî üniformalarda, cenazelerde, spor müsabakalarında ve sosyal hayatta da kullanılır.
Türk Bayrağı Modelleri / Bayrak Çeşitleri
- Gönder Bayrağı: dış mekan bayrak direklerinde kullanılır.
- Makam Bayrak: iç mekan ofis bayrak direklerinde kullanılır.
- Masa Bayrak: masa üstü bayrak direklerinde bulunur.
- Yelken Bayrak: dış mekanlarda kullanılır.
- Sopalı Bayrak: kutlama ve özel günlerde sallama olarak kullanılır.
- Balkon Tipi: yine özel günlerde balkonlara astığımız bayrak tipidir.
- Poster Tipi: bina yüzeylerine asılan daha büyük bayrakları betimler.
- Üçgen: üçgen Türk Bayrağı genelde süslemelerde kullanılır.
- İpe Sıralı: ipe sıralı Türk Bayrağı yine süslemelerde kendi dikdörtgen formunda kullanılır. Yanında çoğu zaman Atatürk yer alır. Bir Türk Bayrağı bir Atatürk şeklinde dizilir.
- Kırlangıç bayrak: iç ve dış mekanlarda altı üçgen çatal kesili bayrak modelidir.
Türk Bayrağı Fiyatları
Model, ölçü, kumaş cinsine göre değişir. Son yıllarda ince kumaşlı uygun fiyatlı bayraklar çıkmıştır fakat bu bayraklar bizi temsil eden bayraklar değildir. Sadece tüketim toplumu olmanın verdiği negatif sonuçlar nedeniyle bu ucuz bayraklar talep edilmektedir. Uygun fiyat ucuz fiyat demek değildir, bayrak satın alırken kumaşın kaliteli olmasına dikkat ediniz.
Kağıt bayrak bunlara bir örnektir. Zira kağıt Türk bayrağı yere düştüğünde ıslanıp yırtılabilmektedir.
Türk Bayrağı İmalatı ve Tse
Türk Bayrağı imalatı maksimum titizlik, teknik ve akademik bilgi gerektiren bir husustur. TSE'nin bayrak kriterlerini belirlediği ekipte yer alan firmamız Türk Bayrağı imalatında hem usul hem de teknik açıdan biriktirdiği tüm bilgi birikimini TSE'ye aktarmaktadır. Türk Bayrağı Türkiye Cumhuriyeti'nin ve vatandaşlarının bayrağıdır. Yaptığımız bayraklar sayesinde hem vatandaşlarımıza hem de ülkemize hizmet etmekteyiz.
Türk Bayrağı Renkleri Nasıl Elde Edilir?
Türk Bayrağı renklerini elde etmek için 4 yöntem kullanılır:
- Kazan boya
- Rotasyon baskı (dispers, pigment)
- Ronjan soldurma
- Dijital Baskı
Türk Bayrağı Ölçüleri
Türk bayrağı ölcüleri genel oran olarak 1x1,5 oranındadır. Genellikle kullanılan ölçüler aşağıdadır:
- 15x22,5 cm
- 20x30 cm
- 30x45 cm
- 40x60 cm
- 50x75 cm
- 60x90 cm
- 70x105 cm
- 80x120 cm
- 100x150 cm
- 120x180 cm
- 150x225 cm
- 200x300 cm
- 300x450 cm
- 400x600 cm
- 500x750 cm
- 600x900 cm
- 700x1050 cm
- 800x1200 cm
- 10x15 metre
- 12x18 metre
- 15x22,5 metre
- 20x30 metre
Türk Bayrağı Kumaş Çeşitleri
Türk Bayrağı imalatında kullanılan kumaş çeşitlerimiz:
- Raşel. Polyester ipliklerden örülen teknik bir kumaştır. 60-220 gram aralığında bulunur. En sık kullanılan raşel kumaş gramaj olarak 125 gram kullanılır. Çabuk kuruyan, küçük gözenekleri sayesinde rüzgar geçiren özelliklere sahiptir.
- Alpaka. Kesik elyaftan dokunur. Kalitelisi kesik elyafa kesik elyaf kullanılandır. Ancak şimdilerde polyestere polyester alpaka dokunmaktadır. Bu alpakayı polyester tuşesinden anlarsınız. Kesik elyaf alpakalar tok bir tuşeye sahiptirler.
- Saten. Polyester ipliklerden dokunur. Kalın bir kumaştır.
- Tafetta (Ponje, micro). Polyester ipliklerden dokunur, ince tiril tiril bir kumaştır.
Ts1 2459'da bazı polyester ve pamuklu kumaşların (tip2) tarifi verilir. Daha eskiden kullanılan şale adlı kumaştan da bahsedilir fakat günümüzde bu kumaşın kullanımı ortadan kalkmıştır.
Kullanım Alanına Göre Tercih Edilmesi Gereken Türk Bayrağı Kumaşları
- Kırlangıç bayrak: saten kumaş
- Gönder bayrağı: alpaka veya raşel kumaş.
- Makam bayrağı: saten kumaş (asetatlı veya telalı tercih edilir)
- Sopalı bayrak: alpaka veya raşel kumaş. Bazı durumlarda maliyet açısından ucuz olması nedeniye pigment baskılı ince raşel kumaşlar da tercih edebilirler.
- Poster: alpaka veya raşel kumaş.
Alpaka kumaşta tercih edilen gramaj 140-145 gram bandındadır. Raşel kumaşta ise 110-125 gram bandında olmalıdır. Satende kumaşlar 120-160 gram aralığında bulunurlar. 140-160 gram arası saten kullanmak daha uygundur.
İnce raşel kumaşlardan yapılan sopalı bayraklar (genelde 30x45 cm ve 50x70 cm) 60-80 gram arası raşel örmeden yapılırlar. Genelde siyasi partiler mitingler için bu bayrağı tercih ederler. Bu gramajdaki bayrak üretiminde maliyetten kaçmak esas meseledir.
Bayrak Kumaşında Bazı Galat-ı Meşhurlar
- Kumaş Türk Bayrağı denildiğinde akla hemen alpaka kumaş gelmelidir. Zira alpaka lifleri kesik elyaftan mamuldur. Raşel veya saten gibi parlak değildir, polyester değildir.
- Bez Türk Bayrağı denildiğinde yine akla alpaka kumaş gelir. Bez de pamuk olduğundan polyester grubu kumaşlar akla gelmez.
- Naylon kumaş denildiğinde aslında naylon olmayan polyester olan raşel kumaş türevleri akla gelir.
- İpek kumaş denildiğinde ise çoğu insan raşel veya saten kumaşı ima etmektedir.
- Parlak kumaş denildiğine ise raşel kumaş işaret edilmektedir. Zira parlak iplikten üretilen raşel kumaşlar direklerde parlarlar.
- Türkiye bayrağı değil doğrusu Türk Bayrağı'dır.
- Son bayrağımıza Tr Bayrağı demek yanlış yapılan yaygın hatalar arasında yer alır..
Ülke Bayrakları İçinde Bir Bayrak
Ülke bayrakları arasında aziz, ulu, yüce bir bayrak var ise o da şanlı bayrağımızdır. Türk insanı her zaman devletini yüceltmiş ve bayrağını göz önünden hiç ayırmamıştır.
Eski Türk Bayrakları satın almak için Türk Devleti Bayrakları Satın Almak için sayfamıza göz atabilirsiniz.
Türk Bayrağı satın almak için ise buraya göz atınız.